Viinintekijä -illallinen Emossa

Tiistaina 24.8.2021 klo 18

Emo hemmottelee laadukkaan viinin ystäviä elokuun tummenevassa illassa! Tiistaina 24.8. klo 18 Emossa nautitaan Giovanni Manzonen viinitilan puhtaan raikkaista viinielämyksistä ja suussa sulavasta menusta.

Artesaaniviinien kanssa tarjoillaan viisi vuodenajan makuja seurailevaa, herkullista ja harkiten suunniteltua ruokalajia. Iltaa saapuu isännöimään Mauro Manzone, joka tutustuttaa vieraansa hyvän viinin aitoon, konstailettomaan ytimeen.

Perustajansa Giovanni Manzonen nimeä kantava, tänäkin päivänä perheomisteinen viinitila sijaitsee Moforte D’Alban kyläkunnan alueella Castelletto-palstan parhaalla paikalla. Alue

tunnetaan kalkkipitoisesta ja hiekkaisesta maaperästä sekä erittäin jyrkistä rinteistä, joille köynnökset on aikoinaan istutettu rypäleiden optimaalisen kypsyyden saavuttamiseksi.

Tyyliltään puhtaat sekä raikkaat viinit edustavat flooran ja faunan tasapainoa parhaimmillaan, eikä viinitarhoilla käytetä lainkaan keinotekoista kastelua tai kemiallisia lannoitteita. Seitsemän hehtaarin kokoisen tilan vuosituotanto on vuosikerran laadusta riippuen 40 000–50 000 pulloa.

Viinin valmistus tapahtuu perinteitä kunnioittaen pitkällä kuorikontaktilla sekä spontaanilla alkoholikäymisellä tarhojen omia hiivakantoja hyväksikäyttäen. Viinejä ei kirkasteta eikä suodateta erikseen, vaan valmistuksen työvaiheet tapahtuvat kellarissa painovoiman avustuksella ilman ylimääräistä manipulointia. Erityisesti tilan tuottamat Barolot saavat kypsyä rauhassa isoissa tammiastioissa lähes koko viinin kypsyttämisen vaativan 36 kuukauden ajan.

Ainutlaatuista iltaa sopii istumaan 24 henkilöä, joten varaa paikkasi pian! Menu viineineen 100 e/hlö, maksu paikan päällä. Tervetuloa nauttimaan!

Varaa Pöytä