Pop up -ravintolamme EMO X Oulanka oli huikea kokemus – otetaanko pian sama uusiksi?

Muikkua suoraan järvestä pöytään ja poroa tilalta ostettuna. Pop-upimme Oulangassa oli juhlaa, ja kiitos siitä kuuluu teille, vieraamme ja yhteistyökumppanimme!

Kaksi autoa oli pakattu aivan täyteen, kun starttasimme helmikuisena sunnuntaina Helsingissä ja otimme suunnaksi Oulangan kansallispuiston Kuusamossa. Meillä oli mukana niin veitsiä kuin tryffeleitä Etelä-Ranskasta. (Kokki ei lähde minnekään ilman omaa veistä!)

Perillä odotti kolmen päivän ainutlaatuinen yhteistyöprojektimme EMO X Oulanka eli pop up -ravintola suositun retkeilyreitin Pienen Karhunkierroksen varrella. Myllykosken virtaavan joen kupeessa sijaitsevaan paikkaan päästäkseen piti nähdä vähän vaivaa, mutta mitäpä sitä ei nautintojen edestä tekisi. Halusimme tarjota huippuillallisen luonnon keskellä, kotimaisia raaka-aineita kunnioittaen. Ja aikamoisen aarreaitan äärelle pääsimmekin.

Muikku, siika, made, poro, karitsa, savustettu juusto ja hilla – muun muassa tällaisista paikallisista herkuista pääsimme valmistamaan maukkaat menukokonaisuudet. Muikku oli pyydetty vasta pari tuntia aiemmin, ja porot kävimme hakemassa suoraan tilalta. Raaka-aineet olivat laadukkaita ja ne toimivat lautasella erinomaisesti. Esimerkiksi lounaalla käyttämämme siian maku ja tuoreus olivat huippuluokkaa. Oli taas hyvä muistutus, millainen herkkukeidas suomalainen luonto on. Mesiangervoa, kuusenkerkkää, siankärsämöä ja variksenmarjaa ei ihan joka päivä tule käytettyä.

Ja mikä hienointa, kaikki raaka-aineet löytyivät suunnilleen kymmenen kilometrin säteeltä. Todellista lähiruokaa siis. Kiitos paikalliset tuottajat Kuusamon Kala, Kuusamon Juusto, Kujalan Porotila, Korpihilla, Sonnisaari Panimo ja Petäjälammen Herkku!
Erityiskiitoksen ansaitsee yhteistyökumppanimme, ekomatkailua ja majoitusta tarjoava Basecamp Oulanka, joka tarjosi pop up -ravintolalle puitteet ja auttoi toteuttamaan tapahtuman kanssamme. Arvostamme sitä, että annoitte kaikkenne.

Viimeiseksi: iso kiitos te upeat vieraat, jotka tulitte paikalle! Halusimme tarjota teille uniikin ravintolakokemuksen. Oli mahtavaa kuulla, kuinka tykkäsitte puhtaista mauista ja selkeistä linjoista. Meille palkitsevinta on, kun asiakas on tyytyväinen.

Parasta tällaisessa kokemuksessa ovat ihmiset – niin yhdessä muiden kanssa tekeminen kuin ihmisten kohtaaminen. Ehkäpä tämä kokemus inspiroi meitä tarjoamaan lisää ainutlaatuisia pop up -elämyksiä tulevaisuudessa. Pysykää kuulolla…

Terveisin Ilkka & Severi
Ilkka Lääveri on Emon ravintoloitsija ja keittiöpäällikkö. Severi Lukkarinen on Emon ravintolapäällikkö ja pääsommelier.