Varaa Pöytä

 Ma 17.00-24.00 | Ti-Pe 11.30-15.00 | 17.00-24.00 | La 16.00-24.00 | Su kiinni

Kasarmikatu 44, 00130 Helsinki 
+358 (0)10 505 0900

  Ma 17.00-24.00 | Ti-pe 11.30-15.00 | 17.00-24.00 | La 16.00-24.00 | Su kiinni

Kasarmikatu 44, 00130 Helsinki 
+358 (0)10 505 0900

Ainutlaatuinen ruoka-viini-ilta

Pekka Terävä ja Juha Lihtonen makumuistojen äärellä
Illalliset 15.9., 22.9. ja 29.9. klo 18.30

Syyskuussa järjestämme Emossa kolme ainutlaatuista illallista, joita kaikkia isännöivät legendaarinen keittiömestari Pekka Terävä ja Suomen arvostetuimpiin viiniasiantuntijoihin lukeutuva Juha Lihtonen.
Illat rakentuvat Pekalle ja Juhalle tärkeiden henkilökohtaisten makumuistojen ympärille.

”Olen kokannut urani varrella monissa ravintoloissa ja tilaisuuksissa sekä saanut nauttia maailmalla upeita makuyhdistelmiä. Kaikkiin illallisille valittuihin annoksiin liittyy hyviä makumuistoja, jotka haluan nyt koota yhteen ja virkistää tähän päivään sopiviksi”, Pekka sanoo.

Varaa Pöytä
Menu

Illallisella nautitaan yhdeksän ruokalajia, joista jokaisella on erityinen syynsä olla listalla. Pekka tunnetaan rakkaudestaan lähituotettuihin laadukkaisiin raaka-aineisiin, upeisiin makuyhdistelmiin ja pieteetillä viimeisteltyihin annoksiin. Kaikkea tätä on luvassa illan aikana. Menussa on mukana mm. härkätartaria, umamilohta, kyyhkyä ja piikkikampelaa.

Illallisen viinivalinnat on tehnyt kansainvälisesti ansioitunut viininasiantuntija Juha Lihtonen, joka on Pekan hyvä ystävä ja työkaveri vuosien takaa. Hän on räätälöinyt viinivalinnat jokaiselle annokselle. Luvassa on useita huippuviinejä klassisilta viinialueilta Euroopasta.

”Olemme molemmat olleet alalla pitkään ja mukaan on tarttunut paljon hauskoja muistoja. Olimme aikoinaan Pekan kanssa yhtä aikaa laivalla töissä ja myöhemmin, kun Pekka perusti Olon, suunnittelin sinne ensimmäisen viinilistan. On upeaa saada tehdä nyt tällainen tarinallinen illallinen yhdessä”, Juha kertoo.

Luvassa on siis täysin ainutlaatuinen kulinaarinen elämys kahden alan pitkäaikaisen vaikuttajan isännöimänä.

Iltoja järjestetään kaikkiaan kolme: 15.9., 22.9. ja 29.9. klo 18.30. Oma paikka kannattaa varata ajoissa, koska yhdelle illalliselle mahtuu vain 20 henkeä.

Yhdeksän ruokalajin illallinen viineineen maksaa 299 euroa.

Pekka Terävä ja Juha Lihtonen makumuistojen äärellä

 

Kun Chef Remo Capitaneo avasi ovet maailman parhaan kinkun maailmaan

Culatelloa, oliiviöljyä ja leipää
Equipo Navazos La Bota de Fino 68 “Macharnudo Alto”, Jerez, Espanja

10 vuotta tuotekehitystä Ahvenkoskella

Umamilohta ja piparjuurta
Breuer Terra Montosa 2019, Rheingau, Saksa

Vuosi 1995 – vuoden kokkikilpailun voitto ja vierailu Marco Pierre White ravintolassa Lontoossa

Käsin sukellettua kampasimpukkaa ja vaaleaa misoa
Soalheiro Primeiras Vinhas Alvarinho 2020, Melgaço, Portugali

Mestari Paul Bocuse – klassikoiden klassikko

Härkätartaria ja kaviaaria
Domaine Nowack Assemblage S.A., Champagne, Ranska

Parasta Göteborgista eli Leif Mannerströmin ja Crister Svantessonin Restaurang Johanna

Haudutettua piikkikampelaa, kurpitsaa ja purjoa
Schloss Gobelsburg Grüner Veltliner Ried Steinsetz 2020, Kamptal, Itävalta

Heikki Tavelan ”vaatimuksesta” Luostolla vuonna 2001

Paahdettua kyyhkyä ja linturagoût’ta
Avignonesi Vino Nobile di Montepulciano 2017, Toskana, Italia

Ilman juustoa ei ole illallista

Juustoa
Alvaro Palacios Finca Dofi 2019, Priorato, Espanja

Sadonkorjuu on kokin parasta aikaa

Punajuurta ja hapankermaa

Koskaan et muuttua saa, paljon ainakaan – Olon nimikkoannos jo vuodesta 2006

Karamellisoitua omenaa ja vaniljaa
Disznokö Tokaji Aszu 5 Puttonyos 2013, Tokaj-Hegyalja, Unkari

Varaa Pöytä