Oktoberfest-menun ykköset!

Millainen ruoka, sellainen olut. Näin valitsin Oktoberfestin menuihin sopivat oluet.

Fish & Ships: Tämä klassikkoruoka vaatii oluelta täyteläisyyttä, mutta kalan frittaamisen jälkeen myös hiivaa pitkittämään suutuntumaa ja jättämään raikkaan maun kielenpäälle. Marsalkka Luomu Vehnä sopii oivallisesti tämän ruoan kanssa.

Savustettua ankkaa, ruista ja kastanjaa: Rakenteikas mutta kevyt hyvähappoinen Pale Ale toimii hyvin ankan ja rukiin kanssa. Humalove Brewingissa puolukka on selkeä osa olutta ja antaa kastanjalle pyöreyttä sekä hedelmäisen loppumaun.

Iberico-possun kare: Todella raikas ja hedelmäinen Snake Dog Ipa ei ole se kaikista täyteläisin olut, Keskityimme makumaailmassa possun sijaan kurpitsaan ja luumuun. Oluen uutuntuma on erittäin pitkä ja miellyttävä. Myös possu saa oluesta hyvin happoa, ja lihan maku muuttuu pähkinämäisemmäksi ja raikkaaksi.

Karitsamakkara: Syksyinen ja hyvin täyteläinen tumma lager Krušovice Cerne tuo täyteläisyytensä puolesta annokselle hyvin paljon lisää syvyyttä ja harmoniaa.

Punaherukkasorbetti ja pannacotta: Belgialaisessa kirsikkaoluessa St Louis Kriekissä on niin raikas ja makea kirsikan maku kuin voi vain olla. Se antaa uskomattoman tasapainon annoksen kanssa ja vie punaherukalta pois pienen määrän happoa, mikä pidentää suutuntumaa ja tuo lakritisin vivahteita mukaan.

Tervetuloa maistamaan!

 Jan-Martin Rossi
Sommelier

Viimeisimmät kuulumiset