Emo Ravintola

Varaukset


Pöytä pikkuseurueelle 1–8 hengen varauksen.
Varaa pöytä tästä

Ryhmille


Mikäli teitä on yli yhdeksän...
Varaa pöytä tästä

Joulupöytä syntyy suvun suosikeista

[av_slideshow_full size=’featured’ stretch=” animation=’fade’ autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=’av-control-default’ src=” attachment=” attachment_size=” position=’top left’ repeat=’no-repeat’ attach=’scroll’]
[av_slide_full slide_type=’image’ id=’5916′ video=” mobile_image=” video_format=” video_ratio=” title=” custom_title_size=” custom_content_size=” caption_pos=’caption_right caption_right_framed caption_framed’ link_apply=” link=’lightbox’ link_target=” button_label=” button_color=’light’ link1=’manually,http://’ link_target1=” button_label2=” button_color2=’light’ link2=’manually,http://’ link_target2=” font_color=” custom_title=” custom_content=” overlay_opacity=’0.1′ overlay_color=” overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=”][/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

[av_one_full first]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Joulupöytä syntyy suvun suosikeista’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Meidän emolaisten omaan joulupöytään mahtuu kinkkua, kalaa ja hapankaalia. Niitä tehdään porukalla.

Ilkka Lääveri

”Fuusioruokaa sukujemme mailta”

”Voisikohan sanoa, että perheemme joulupöytä on fuusioruokaa sukujemme kotipaikkakunnilta?

Isovanhempani juuret ovat länsi- ja itä-Suomesta. Joulupöytäämme kuuluu kalaa, mätiä, maksapateeta, sienisalaattia ja kinkkua. Aika perinteisiä ruokia siis.

Hauskaa on, että vaimoni suvun puolelta joulupöytäämme on tullut perinteisiä virolaisia jouluherkkuja, kuten mustanmakkaran tyylinen veriwursti ja lämmin hapankaali. Tänä vuonna pääsemmekin syömään niitä Viroon vaimoni vanhempien luo.

Yleensä kokkaamme jouluruoat koko porukka yhdessä. Vaimoni isä entisenä keittiömestarina on kuitenkin tarkka siitä miten hapankaali valmistetaan. Hän on opettanut sen teon myös minulle. Hapanherkkua tehdään hartaasti ja sen annetaan hautua yön yli.

Parasta joulussa on se, kun pystyy pysähtymään hetkeksi ja voi vaan olla. Läheiset ihmiset luovat joulun.”

Ilkka Lääveri, Emon keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija

Elina Airola

”Kinkuton joulu ei ole koskaan onnistunut meillä”

”Olemme käyneet monet kerrat mieheni kanssa keskustelun, viettäisimmekö kinkuttoman joulun. Aina kinkku kuitenkin päätyy pöytäämme. Niin tänäkin vuonna.

Ikimuistoisin joulu on ollut kuusi vuotta sitten, kun tyttäreni Sisilia syntyi. Asuimme Kuopiossa, ja oli 20 astetta pakkasta. Vähän harmittelimme mieheni kanssa, kun jouduimme jäämään jouluksi sairaalaan. Kauan ei harmitus kestänyt. Sairaala järjesti huikean jouluruokailun musiikkiesityksineen meille vanhemmille. Eikä vastasyntyneitäkään unohdettu. Meidän pikkuiselle oli puettu tonttulakki päähän ja vaihdettu joululakanat. Pukkikin tuli käymään ja jakoi lapsille kristallienkelit.

Tämän joulun vietämme kotona, koska tytär sai kauhuhalvauksen, kun ehdotin joulua Espanjassa. Hän pelkäsi, että joulupukki ei löytäisi hänen luokseen.

Omaan joulupöytäämme odotan eniten mieheni graavaamia kaloja. Vuosien varrella meillä on ollut chilillä, inkiväärillä ja punajuurella maustettuja kaloja – kaikki yhtä loistavia! Myös hyvä viini kuuluu ehdottomasti joulupöytään.”

Elina Rosengren, myyntipalvelu

”Kalaruoat ovat perheemme hitti”

”Joulumme alkaa aattona joulupuuron keitosta. Sen jälkeen katsomme yhdessä perheen kanssa joulurauhan julistuksen kello 12.

Kalaruoat ovat perheessämme kovempi hitti kuin perinteiset laatikot ja kinkku. Rosollia ei syö kukaan. Sitä ei meidän joulupöydästä edes löydy.

Valmistamme jouluruoat yhdessä jakamalla tehtävät. Minulla on silli- ja graavikalavastuu, isoäitini tekee laatikot, ja veljeni tuo pöytään viinit.

Parasta herkuista on muikun mäti. Siihen vielä smetanaa, punasipulia ja hyvää leipää – sitä ei voita mikään!

Jos joulusta tulee valkoinen, toivon, että lumi sataa ennen aattoa. Siinä tapauksessa saan pitää mieheni joulunvietossa kanssani. Hän putsaa ammatikseen lunta.”

Ida-Maria Huuhtanen, Emon ravintoloitsija
[/av_textblock]

[av_social_share title=’Share this article’ style=” buttons=”]

[av_hr class=’invisible’ height=’25’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_button label=’Tilaa kirjeemme’ link=’page,6045′ link_target=” size=’medium’ position=’left’ icon_select=’yes’ icon=’ue805′ font=’entypo-fontello’ color=’green’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’]

[/av_one_full][av_one_full first]
[av_heading heading=’Viimeisimmät kuulumiset’ tag=’h3′ style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”][/av_heading]
[/av_one_full]

[av_blog blog_type=’posts’ categories=’9′ link=’category’ blog_style=’blog-grid’ columns=’5′ contents=’title’ content_length=’content’ preview_mode=’auto’ image_size=’portfolio’ items=’5′ offset=’0′ paginate=’no’]

emo_ravintola