Jouluinen olutsinappi

Ainekset:

600 ml Lapin Kullan Jouluolutta (tai muuta jouluolutta)
2 rkl keltaista sinappijauhetta
6 rkl mustia sinapinsiemeniä
6 rkl mustia sinapinsiemeniä
240 ml omenasiideriviinietikka
7 kpl katajanmarjaa
7 kpl maustepippuria
5 kpl korianterin siemeniä
3 rkl ruokosokeria tai hunajaa
4 rkl hienoa merisuolaa

Valmistusohjeet:

1. Sekoita kulhossa sinappijauhe, sinapinsiemenet ja olut. Sekoita hyvin. Peitä ja anna tekeytyä 12 tuntia kylmässä.

2. Murskaa mausteet morttelissa karheaksi jauheeksi.

3. Yhdistä viinietikka ja murskatut mausteet. Kiehauta.

4. Lisää sokeri ja suola. Sekoita hyvin kunnes sokeri sulannu joukkoon.

5. Ota pois lämmöltä. Lisää olut ja sinapinsiemen-sekoitus. Sekoita hyvin.

6. Siirra sinappi lämpöä kestäviin desinfioituihin lasipurkkeihin. Kiristä korkki tiukasti. Anna jäähtyä huoneenlämmössä.

7. Säilytä jääkaapissa ja anna tekeytyä 3 viikkoa ennen käyttöä.