Grillikausi on avattu!

”Koskaan ei ole liian aikaista aloittaa grillaaminen! Aurinkoisista päivistä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti.”

Ilkka Lääveri
Emon ravintoloitsija ja keittiöpäällikkö

Grillattua vasikan entrecôtea, grillivihanneksia ja parmesan-yrttimajoneesia
4-6 hengelle

1 vasikan entrecôte (n. 1-2 kg)

Marinadi

1 dl kanalientä
1 sitruunan mehu
1 dl sinappia
1 dl kylmäpuristettua rapsiöljyä

Ota entrecôte huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen grillausta.
Kuumenna grilli.
Grillaa vasikan entrecôte kuumassa grillissä, kunnes sen sisälämpö on 56-60 astetta.
Sivele lihaa marinadilla ja kääntele sitä säännöllisesti.
Kun sisälämpö on saavutettu, kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä 10-15 minuuttia.

Parmesan-yrttimajoneesi

200 g majoneesia
50 g turkkilaista jogurttia
25 g parmesan raastetta
0,5 dl lehtipersiljaa, timjamia ja salviaa hienonnettuna (esim. DeliVerde)
suolaa, pippuria, sitruunamehua ja valkosipulia
1/2 valkosipulin kynsi

Sekoita majoneesi, jogurtti, parmesan ja yrtit keskenään. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Hienonna valkosipulinkynttä joukkoon.

Grillatut vihannekset

5 porkkanaa
1 varhaiskaali
5 kevätpurjoa
2 kyssäkaalia
öljyä, suolaa ja sokeria

Pese porkkanat ja purjot hyvin. Kuori kyssäkaali ja leikkaa n. 2 cm siivuiksi. Leikkaa kaali noin kuuteen osaan koosta riippuen. Mausta vihannekset suolalla, sokerilla ja öljyllä.

Grillaa vihannekset grillissä pehmeiksi ja kauniin värisiksi. Porkkana ja purjo vaativat hieman enemmän aikaa kuin kaalit. Pilko halutessasi vihannekset hieman pienemmiksi. Tarjoile vasikan ja majoneesin kanssa.

Viimeisimmät kuulumiset