Emon tarina

”Olimme suvun kanssa lomailemassa Madeiralla, kun tallustelimme nuoremman poikani Axelin kanssa ajatuksissamme seurueen hännänhuippuina kalasatamaan. Poika noukki maasta kauniin munanmuotoisen kiven ja näytti sitä minulle.

Otin sen käteeni ja siltä seisomalta päätin, että seuraavan ravintolani nimi on Emo. Munan estetiikkahan on maailman hienoin, ja muna on upea kaikessa symboliikassaan.

Meille ruoan käsityöläisperinne on tärkeä ja haluamme tarjota elämyksen, joka kokoaa ihmiset yhteen nauttimaan laadukkaasta ja mutkattomasta ruoasta sekä lämminhenkisestä paluvelusta. Emon ruokamaailmaa rakentaa iloksemme taitava keittiöpäällikkömme ja osakas Ilkka Lääveri ja salia johtaa ravintolapäällikkö ja osakas Jan-Martin Rossi.

Olen iloinen, että vasta nelivuotias ravintolamme on palkittu jo pariinkin otteeseen. Olemme saaneet Michelin-oppaan Bib Gourmand -maininnan, joka annetaan erinomaista ruokaa kohtuuhintaan tarjoaville ravintoloille. Emo myös nousi White Guide -listauksessa Pohjoismaisten ravintoloiden parhaimmistoon.

Rakkautemme ruokaan on siis tuottanut tulosta ja nautintoa. Se on hienoa se!”

Ravintoloitsija Pekka Terävä

Ilkka and Pekka